lördag 30 april 2011

Igår var vi på barnmottagning med Elsa och träffade Doktor Elsa, den 4:e doktorn vi träffat gällande Elsas mage. Doktor Elsa ansåg att de andra doktorerna hade gjort en grundlig utredning av Elsas mage och sa att vi bör fortsätta med mjölk- och sojafri kost i ca 1 månad till för att se om "läget" stabiliserar sig. Elsas avföring har ju trots allt blivit bättre sen vi slutade med sojan den 13:e april och doktorn trodde att magen skulle lugna ner sig när den vant sig vid den nya kosten. Att Elsa vuxit ca 2 cm, 91,7 cm, och gått ner 0,5 kg, 14,1 kg, sen den 17:e januari, tyckte hon dock inte var bra och måste följas upp med en viktkontroll inom en månad. Så nu får vi vänta och se IGEN!!

Senare på kvällen grillade vi med grannarna och invigde deras nya utemöbel.
Rödvinsmarinerad fläskytterfilé med klyftpotatis och mammas kalla sås och Garants Texas Grill sås till Elsa serverades det och alla åt som hästar utom möjligtvis Jonna som inte åt så mycket kött men desto mer potatis.
//Mamma

25 april Elsas dopdag

På annandagpåsk hade Elsa dopdag och Gudmor Karin JL kom förbi med det här fina armbandet där hon hade hängt på 3 berlocker, en skyddsängel till minne av dopdagen, en fjäril för det var det första ordet Karin lärde Elsa och ett hjärta för att Elsa är hennes hjärtegull.
När paketet var öppnat gick Karin och barnen ut och gungade...
...planterade Jonnas solros...
...och picknickade!
TACK Karin för en fin dopdag!
//Mamma

måndag 25 april 2011

Påsk helgen

Allvädersstövlar och blöja, snygg kombination ;-)
Nu har vi iallafall lyckats få på henne den nya toppen som farmor skickade i påskpaketet, som även innehöll diverse gosedjur. TACK farmor!
Så fort vi kom ner till stugan tog moster I fram saxen och klippte Jonna...

...Iris, Ida och Klaras mormor, ...
... Elsa och Tore, även Klaras lugg fick ett klipp!!
Jonna håller på att spara ut sin lugg, så här har mamma flätat den, för att få bort den från ansiktet.
Så var det dags för påskäggsskattjakt...
...så här stolt blev Klara när hon hittade den sista ledtråden...
...Elsa ser något skeptisk ut...
...för Jonna däremot är lyckan gjord!!
Godis är GOTT!!
Chokladen smälte snabbt i solskenet, mycket kladdigt blev det!!
Jonna och Elsa hade tur... när Klara senare på eftermiddagen satte sig "gungan" tillsammans med Daniel så gick skruven av och de båda gick i backen, Klara fick upphängningspinnen i huvudet :-(
Nu har Elsa vuxit om sin 11 månader äldre kusin Klara.
Elsa fann en ny vän i Tore, så fort han försökte lyfta ner henne klättrade hon upp igen...
Daniel och Pehr spänner upp linbanan.
Klara har inget emot att kissa i gräset.
Karin tog årets jungfrutur...
...sen var det min tur och efter mig åkte ALLA utom morfar!
23 april kl 18:00 är det så varmt att Elsa kan sitta naken i sandlådan och leka... helt otroligt! Fast så fort solen gick ner bakom granarna blev det kallt!


Ida gjorde en sandängel!
Två helt utslagna töser efter en underbar dag!
När alla barnet somnat gick de stora barnen ut och lekt med elden!
"Frukost TV"
På påskdagen bar det av till Skårsgård där vi skull äta brunch och fira Håkans 50-årsdag.
När vi hade ätit klart var klockan ett och Elsa var helt färdig, så även Klara...

... så när de andra åkte vidare till Sitonskulle åkte Jonna och Ida med familj hem till Fjärås medan jag och pappa Pehr åkte hem och la Elsa (och oss själva).
När vi sen skulle hämta Jonna i Fjärås tog vi med oss Mc Donalds till barnen och Pehr och Thai-mat till oss andra och åt middag tillsammans.
//Mamma

onsdag 13 april 2011

Jonna ser något manisk ut, eller...
Tänk så goda vänner de kan vara ibland.
PRINSESSKALAS 10/4 2011
Här leker de snurra flaskan för att "överlämna" paketen.
Jättemånga fina paket blev det. TACK alla!!
Ni skulle sett prinsessornas miner när jag sa att de fick rita på duken...
Och här tillverkas det prinsesskronor.
Dags för tårta, eller glass med strössel, maränger, kolasås och chokladsås.
Förväntan är stor...
Och sist men inte minst, den alltid lika omtyckta fiskedammen.
//Mamma

torsdag 7 april 2011

Halsfluss :-(

När jag kom till dagis i måndags hade Jonna och Elsa precis cyklat vält, men denna gången var det Jonna som slog sig värst, skrapade upp hela armbågen. Sen på tisdagen ringde de från dagis strax efter lunch och sa att Jonna hade feber... jag var i gbg så pappa fick rycka ut. När han hämtade barnen visade det sig att Elsa klättrat på en stol och trillat ner... så hon har ett fint blåmärke under ögat.

På onsdag morgon kl 07:30 skulle jag ha "samtal" angående Elsa på dagis... så sjuklingen Jonna fick vara ensam hemma för första gången. Det gick jättebra hon ringde bara 3 gånger. Även "Elsasamtalet" gick bra. Det var skönt att höra att hon inte var lika.. hur skal jag uttrycka det... besvärlig på dagis, som hon är hemma. Jag menar det är ju bra att det bara är hemma som hon i ren frustration slås vilt omkring sig när hon inte kan förmedla sig eller inte får som hon vill. Men hon är tydligen bra på att vigla upp de andra runt matbordet och har svårt att sitta still och skriker lite väl mycket...

När jag kom hem till Jonna igen var det bara att packa ihop sig för kl 09:50 skull jag och morfar var i Kinna för att få massage. När vi kom hem igen åt vi på Storgatan 1, eller jag och morfar. Jonna hade för ont i halsen för att äta. När jag sen på eftermiddagen hämtade Elsa från dagis frågade jag om det var några andra barn som hade haft ont i halsen och då sa de att det gick halsfluss... så när pappa kom hem åkte jag till Närakuten med Jonna och mycket riktigt, hon hade halsfluss.


//Mamma

fredag 1 april 2011

Jonna 6 år

Elsa busar med pappa dagarna innan Jonnas stora dag. Elsa tycker ju om att gosa med sina tår och är inte ens medveten om att hon stoppar in dem i örat på pappa. Bikini?!? Vaddå... är det inte en mössa??

När vi våtsög köksgolvet inför Jonnas födelsedag åkte alla stolar in i vardagsrummet och när vi var klara hittade vi töserna i Jonnas stol framför TV:n ;-) 31 mars 2011 kl 05:45 Jonnas 6-årsdag började tidigt... syns det att vi väckte henne?!? Av mamma och pappa fick hon Barbies nya film, en liten hund som man kammar och Mimmi-kläder.
Elsa var lite trött idag så hon gick och la sig igen och ville inte gå till dagis... hon har tyvärr haft ont i magen nu igen :-(
När vi kom hem från dagis hade pappa varit på posten och hämtat ut ett JÄTTE-paket från farmor och Olle. TACK farmor för alla fina paket!!
Så här glad blir man när kusinerna kommer med paket!
Nattlinne och en jättegosig fleeströja var det i dem!
Båda kusinerna tyckte Jonnas "speldosa" från farmor var jättefin!
Här ser vi födelsedagsbarnet i sin nya klänning från farmor bakom sin prinsesstårta!
Här hurrar Ida för Jonna.
Jonna var supernöjd med sin födelsedag och tackar för alla fina födelsedagspresenter.

Av mormor och morfar fick hon "pyssel" och silverbestick. Så fort hon hade öppnat paketet där "Hello Kitty sypapprena" låg var det det ända hon tjöta om att hon ville sy... men det fick vänta till idag. Nu har hon äntligen fått sy och är mycket nöjd!

//Mamma