onsdag 22 september 2010

Long time no see!!

Den 14 september var pappa med båda sina töser på BVC för att kolla Jonnas "utveckling" och Elsa skulle få sin första vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund, MRP Dos 1. Här har vi de senaste mått angivelserna.. Jonna längd 114,5 cm vikt 18,7 kg. Elsa längd 86 cm vikt 13025 g huvudomfång 47,4 cm.

Här nedan ser vi hur duktig Elsa är på att äta själv... eller inte...

Förra lördagen körde vi ner våra töser till mormor och morfar i sommarstugan för att vi skulle gå på rockfest i Fjärås bygdegård.
Här nedan ser vi när Jonna spelar upp sin...
...dockteater!!
Om glassen är för kall kan en grytvante vara bra att ta till.
//Mamma

söndag 12 september 2010

När jag hämtade Elsa i måndags sa fröknarna att hon var bra snorig och att hon hade fått sitta i en av fröknarna knä för att kunna sova... senare på kvällen kom febern och försvan inte förrän på lördagen.

Jonna älskar som sagt att spegla sig och här sitter hon och äter smörgås framför spegeln och då skulle självklart lillasyster också vara med...
Nu är Jonnas dans igång igen, fast kl 12,00-12,45 denna terminen. Medans Jonna dansade smet jag iväg och började hjälpa Karin dekorera smörgåstårtor till firandet av Niclas konfirmation... för att sen hämta Jonna, köra hem henne och sen tillbaks och tillsammans med Beatrice göra klart allt på Skansen och sen hem och byta om för att åka tillbaks med hela familjen..
Här ser vi den glade konfirmanden...
...och hans mor Karin med pojkvännen Ralf.
Som vanligt när kusinerna träffas försökte vi få till ett bra kort med alla fyra... men som ni ser så är det lättare sagt än gjort!
Här sitter små kusinerna under trappan på Skansen, Kungsbacka församlingshem, där festen höll till.
När vi kom hem från festen var Jonna gnällig och senare på natten kom febern, så nu när Elsa äntligen är "frisk" avlöser Jonna henne och kommer vara hemma från dagis imorgon.
//Mamma

måndag 6 september 2010

I söndags var Jonna på kalas hos Sandra...
...och så här fin var mammas stora prinsessa!
"Puffen" som barnen fått av farmor är en av favoritplatserna framför TV:n.
//Mamma

lördag 4 september 2010

Dags att lägga sig i hårdträning :)

Elsa rockar loss på Crosstrainern :)


Våra barn använder åtminstone vår cross trainer...
Elsa åt något olämpligt på dagis igår och har skrikit hela natten... hon har inte varit så sugen på att äta alls idag, men när det var dags för kvällsmat vände det.
Först lite drickyoughurt...
...sen lite Tigeryoughurt med havrefras.
Och så var det dags för kalas igen, för Jonnas del, 11 st flätor blev det denna gången!
//Mamma

torsdag 2 september 2010

Jonnas pricktest

Idag har vi varit och gjort pricktest på Jonna. Hon var jätteduktig och medan vi väntade på att testet skulle ge resultat fick Jonna välja en liten leksak för att distrahera henne. Det blev en söt liten nalle.
Nu vet vi att Jonna är allergisk mot björk och gräs.
//Mamma