lördag 28 november 2009

I torsdags satte jag mig i bilen kl 07:00 för att hämta upp Karin, Ida och Klara och köra barnen till dagis, sen bar det av till Ullared. När vi kom till GeKås så var endast första parkeringen full så det var bara att välja och vraka bland alla parkeringsplatser.

Efter två timmar på leksaksavdelningen tog vi vår första paus och efter en mellanlandning på julbelysningsavdelningen gick vi ut med våra första kassar till bilen. Tolv var det dags för lunch och då hade vi avklarat kemtech och fyllt på bilen igen... Kl 17:30 satte sig Karin bakom ratten och vi begav oss av hemåt med en välfylld bil (för bilder se http://www.idapricken.blogspot.com/) och tomma plånböcker!

På fredagen var jag helt slut men det var bara att bita ihop och pallra sig iväg till jobbet... När jag kom hem hade mormor och morfar redan varit och hämtat Jonna och Ida som skulle åka med dem till sommarstugan för att baka pepparkakor.

Idag har jag, Catarina och Karin J-L varit på sminkkurs hos The Studio på Västra Hamngatan 12. Först sminkade de halva Catarinas ansiket och visade oss hur vi skulle göra och sen guidade de oss när vi skulle sminka oss själva, men... det hela gick rätt fort och har jag väl lärt mig lite men så här efteråt kan jag känna att det inte var så mycket som fastna...


//Mamma

onsdag 25 november 2009

Vaccinationsdags

Japp så har det hänt.

Jonna och Pappa har fått sina sprutor till slut.
Efter en stund väntan så ropades vi in till registreringen på sjukhuset.
Där visade det sig att Elsa inte kunde få sin spruta då de saknade en barnsköterska på avdelningen. Mamma kan tidigast ta sin imorgon (torsdag).

Jonna sin vana trogen hittar ju alltid någon eller några att prata med och berättar gladeligen varför hon är där på den temporära vaccinationsavdelningen (det är ju ingen annan som är där för att vaccinera sig direkt....).
Tiden för sprutan har kommit och helt plötsligt har Jonna inte mycket alls att säga. Vi går in och sätter oss i stolen för att få sprutan och Jonna har bestämt att Pappa ska få sin spruta först, sagt och gjort.
Jonna sitter kvar i pappas knä och får ärmen upprullad.
Pappa föreslår att hon ska titta bort varpå hon spänner blicken i sprutan och följer minsta rörelse.
Hon får sprutan utan att så yttra ett ljud och sedan får hon massor av beröm av både Pappa och sköterskan som gav den.
Väl ute så yttrar Jonna orden: "Mamma, det gjorde ont, men jag sa inte ett pip!" :)

Jonna när hon är i sitt esse! :D

//Pappa

söndag 22 november 2009

Så var det söndag och dags för farmor att åka hem. Efter fem dagar med 100%-ig uppmärksamhet från farmor kommer barnen med all säkerhet sakna henne imorgon... Själv är jag ytterst tacksam för all hjälp vi har fått med vardagens små göromål och söndagens sovmorgon var som grädden på moset!!

Här har pappa fått fram sin gamla radiostyrda bil. Till en början var Elsa rädd för den men efter att ha fångat den släppte det!
Här är det pappa som har fångat Elsa!
Osså en stilstudie av mina två älskade töser...
//Mamma

lördag 21 november 2009

Farmor bor ju lite norr över och har därför lite special kontakter... hon har lyckats få Tomten att göra en tidig leverans av julklappar, till Jonnas stora glädje!

Spänd förväntan...
...men får vi börja nån gång?!?!?
Prima ballerina!
"Åhh! En egen dator. Det var precis det jag ville ha!!"
Titta jag dansar till Per Olsson hade en bonnagård...
Hhmm, skall detta föreställa ett får??
Tusen tack farmor för alla de fina julklapparna! Din kommer till jul, vi har tyvärr inte samma kontakter som du...
//Mamma

Jul på Liseberg med Farmor.
Elsa var måttligt road av att sitta still i vagnen hela tiden...
Hoppla, hoppla!!
Rattmuff på...
Kaninresan...
Med blixt...
...och utan blixt!
Väl hemma fick Elsa krypa av sig lite innan hon åkte isäng!
Åsså idag... visst är jag söt!?!?
//Mamma

torsdag 19 november 2009

I tisdags tog Elsa sin sista penecillindos och idag, torsdag, känns det som om vi har fått tillbaks vår lilla tös igen, med illaluktande bajs och allt där till...

I onsdags kom farmor på besök till Jonnas stora glädje. Det var knappt jag fick henne att somna på tisdagkvällen för att hon bara bubblade om allt hon skulle göra med farmor...
Jonna har tyvärr hittat pappas gamla blockflöjt igen (tack än en gång Olle) och nu har hon även lärt Elsa att spela, eller föra oväsen är väl närmare sanningen...
Så här lugn och stilla är det ytterst sällan vi ser vår mista tös...
...vår stora tös däremot däckar av emellanåt och drunknar i TV:n.
//Mamma

onsdag 11 november 2009

Elsa kl 21,41 efter att ha fått behålla sin kvällsgröt...

tisdag 10 november 2009

I måndags blev det ingen "Getruds" eftersom Elsa fortfarande hade feber... Kusinerna kom dock förbi efter de hade varit där. Här är Jonna inne på Bolibompaweben och tittar på "mini mello", vilket är hett just nu!
På kvällen skulle jag hem till en gammal myOffice jobbarkompis, så morfar kom förbi och busade med barnen och nattade Jonna.
Idag kändes det som om Elsa trots allt var lite bättre, men jag fick en tid på Barnmottagningen så jag tog den. Better safe then sorry. Eftersom det regnade och var allmänt ursligt väder kom pappa hem från jobbet och körde oss för att sen åka tillbaks, men så blev inte fallet.
När öronen och halsen såg bra ut tog vi ett CRP och ett kisseprov. När det visade sig att sänkan var 118 blev det lungröntgen som även den såg bra ut. "Kissestickan" var klar, men de skickade även iväg ett prov för odling som vi får svar på imorgon. Och om två till tre dagar får vi reda på om det är svininfluensan. Men som det ser ut idag vet vi inte vad det är men vår lilla tös, men vi kommer behandla det med Spectramox...
//Mamma

söndag 8 november 2009

Jonna och Nathalie hjälps åt att sätta på Elsa sockarna...
I Lördags passade vi Klara medan Daniel och Ida köpte lördagsgodis och gjorde diverse ärenden.
Idag skulle Jonna prompt ha sin "finaste" klänning på sig eftersom vi skulle fira fars dag!


Kl 17.00 serverades det farsdagmiddag nere i sommarstugan och strax innan maten lyckades vi samla alla kusinerna på en och samma bild. Dock med lite varierande resultat...


Elsas rosiga kinder beror på att hon har ca 39 graders feber och har så haft sen igår.

//Mamma

lördag 7 november 2009

Även Elsa visar stor potensial till att kunna tjöta lika bra som sin storasyster!!

måndag 2 november 2009

Inatt har barnen varit hopplösa vi har knappt fått sova nått... så när pappas väckarklocka ringde i morse snoozade han ett par gånger tills han var tvungen att gå upp då stängde han av den och somna om. Fem minuter efter att han hade börjat puttade jag på honom och sa: Du har försovit dig! Då flög han upp och sa: Var är telefonen?!

När jag och töserna gick till Gertrudsgården småregnade det lite, så vi var lite småblöta när vi kom fram, men det var inget emot när vi gick hem... Jonna ville gå till Nathalie så jag överlämnade en dyblöt tös till Emma och gick hem. Elsa som vägrade sov på vägen till "kyrkan" somnade som en stock på vägen hem och sov i en och en halv timme. Det var allt hon sov idag. Hon var lite gnällig på eftermiddagen kvällen men inte omöjlig. Tror dock att hon behöver sov lite mer...
//Mamma

söndag 1 november 2009

I lördags var jag och Jonna på Mora Träsk med kusinerna och moster Karin. Till en början satt Jonna med fingrarna i öronen... sen satte jag i öronproppar och tillslut, efter ca 30 min, stutsade hon omkring som en putaperkaboll utan att alls bry sig om volymen! Så Jonnas slutbetyg blev "super"!

Efter showen följde kusinerna med oss hem och hjälpte Jonna äta upp det godis hon och Nathalie lyckats "tigga" ihop på bus eller godis. Som ni kanske förstår är jag ingen större fan av denna nordamerikanska tradition... men när Nathalie kom utklädd och ville att Jonna skulle följa med kunde jag inte gärna säga nej... Det är väl tyvärr bara att acceptera att "den" är här för att stanna.

Idag har jag, Jonna och Nathalie bakat en sockerkaka som vi tog med oss när vi åkte till Kvibergs minneslund för att tända två lyktor för min farmor och farfar. Det var helt fantastiskt att blicka ut över kyrkogården och se alla tända lyktor. Mormor och morfar uppskattade det varma kaffet (i snålblåsten) och tyckte sockerkakan var jättegod!

//Mamma