torsdag 30 juli 2009

Jonnas dopdag

Idag hällde Jonna själv upp sin Tigeryoughurt och skulle bara ha 6+6 havrekuddar. Sen ångrade hon sig och tog fler kuddar var på jag påpekade: Ta inte för mycket nu tänk på att du skall orka äta upp allt! Vilket hon självklart inte orkade... Efter en lång diskussion om att man inte skall ta till sig mer än man äter upp, slängde jag hennes rester. Då sa Jonna: Får jag en glass? Mitt svar blev: Nej, orkar man inte äta upp sin frukost orkar man inte glass! Då ville hon plötsligt ha mat och hon var jätte hungrig. Men det gick jag inte med på, var på hon börjar storblöa och så fick jag inte följa med till Liseberg igen och så skulle jag aldrig få gå upp ur sängen igen och jag skulle aldrig få någon riktig mat, bara låtsasmat osv. Sedan ringde hon till pappa och beklagade sig över att hon inte får någon mat när hon är så hungrig.

Till slut lurade jag upp henne för att sätta på sig sin fina klänning eftersom Karin och Ida skulle komma och äta lunch med oss för att fira Jonnas dop dag. Jag bjöd på prinskorv med klyftpotatis gjord på färskpotatis och vitkålssallad. Till efterrätt åt vi nybakta bondekakor (degen fick vi av Kocken i söndags), alla utom Ida som spottade ut den och fick ett ballerinakex istället.Sen kom mormor och morfar med massa kantareller. De hade varit och ätit på Storgatan 1 och mellanlandade hos oss innan morfar skulle till Distriktssköterskan kl 16,00 för att lägg om sitt drän i armhålan.Efter att Pehr hade varit och lämnat terrariet (som de byggt på hans jobb) hos Karin JL så blev det stekta mackor med massor av kantareller. Mums mums.
//Mamma

onsdag 29 juli 2009

Heldag med kusinerna

Jonna kom och la sig i vår säng igår kväll och tog upp mestadels av sängplatsen... Elsa vaknade vid tre men jag lyckades få henne att somna om utan att amma efter två försök.Strax innan tio kom Karin och kusinerna. Karin "lånade internet" en kortis och sen gick vi till Söderstadens lekplats. Vid elva vart Klara hungrig så då gick vi till Storgatan 1 (via Hemköp) och lånade deras micro och sen åt Klara på Skansens lekplats. Därifrån gick vi vidare till Buffe där resten av oss åt. Klara och Elsa somnade på vägen dit så vi fick äta i "lugn och ro". Lagom tills vi var klara vaknade Elsa och åt och när hon var klar vaknade Klara...Sen gick vi till Johanssons eftersom Klara behövde skor. Där sprang vi på Monica och Emilia. Sandra var på Leklandet så då ville ju självklart Jonna också dit. Men först åt de glass, sen lämnade vi in Ida och Jonna på Barnens värld. Jag köpte ett linne och en topp på Gina och Karin köpte trosor på HM, sen fikade vi...När vi hade hämtat de stora töserna gick vi till fyrens lekplats, kastade sten i ån, beställde klipptid åt Ida, Karin hjälpte en pojke som hade slagit i bakhuvudet (blödde mycket men ingen större fara), "gungade" i livets träd, snurrade på vattenpumpen, kollade i leksaksfönstret och tittade på Webergrillar innan vi gick hem till oss. Karin och barnen åkte direkt hem och vi gick in och tog tag i maten.
//Mamma


tisdag 28 juli 2009

Långa nätter...

Som jag skrev... det blev en lång natt!! När vi hade fått Jonna att somna om två gånger och hon vaknade igen, tog jag min kudde och gick och la, eller iallafall försökte lägga mig hos Jonna. Hon låg tvärs över båda kuddarna så jag la mig något under henne på tvären. Ganska snart låg hon på min kudde med armana om mig ena stunden och puttade bort mig nästa, men det är helt klart en fördel att vara på plats så att säga, för då kan man "stävja" innan hon blir helt hysterisk...En positiv effekt av denna natt var att jag INTE var uppe och ammade Elsa. Första dygnet utan bröstmjölk för Elsa.

På måndagen var jag trött och det tråkiga vädret hjälpte ju inte till. Men vädret till trots tog vi en promenad, i full regnmundering, till Storgatan 1 för att äta lunch med mormor och morfar. När vi kom hem igen tittade Karin, Ida och Klara förbi för att "låna" vårt internet. En snabbvisit.

Elsa sov ännu en hel natt och idag har jag haft lite problem med stinna bröst, men förhoppningsvis har det "löst" upp sig till imorgon...

Ikväll har Elsa haft ont i magen och varit skrikig, inte likt henne... Nu vaknade både Jonna och Elsa så plikten kallar... God natt!
//Mamma

söndag 26 juli 2009

Besök av Kocken med fam

Förmiddagen ägnade jag åt att plocka iordning och städa medan Pehr "tog hand" om barnen... Vid två började Pehr med maten och vid fyra kom Antonio, Anna-Karin och Christoffer. Vi bjöd på våra alltid lika uppskattade köttfärsbollar med klyftpotatis och till efterrätt serverades det Herman. Herman var något, skall man kalla det döbakt, fast det kan ju ha att göra med att i receptet står det att man skall ha 100 g hackad choklad men jag tyckte att 100 g riven choklad skull fördela sig mer jämt fast den hackade chokladen är ju god den med så jag tog 100 g hackad choklad också... Den vart iallafall mycket uppskattad speciellt av Christoffer. Vi hade jättetrevligt och huxflux var klockan sju...När de hade gått fick Elsa sin gröt och sen var det dags att borsta tänderna på Jonna som var bra upp i varv. Hon tog tandkräm själv men det blev inte riktigt bra så jag hjälpte henne lite, det var då det braka lös... för jag tog på för lite tandkräm på hennes redan överfulla tandborste. Hon bara skrek och stampade i golvet kastade sig hit och dit mm Jag skulle inte få åka med till Liseberg. Bara pappa skulle få natta henne. Hon skulle kasta mig och skaffa en ny mamma osv Halv nio somnade hon av ren utmattning och nu precis nu kl 22,40 "vaknade" hon igen... Det kommer att bli en lång natt!
//Mamma

lördag 25 juli 2009

Kungsmässan med Catarina

För tio dagar sen fick jag en "Herman" (vänskapskaka) av Monica, så idag begav sig Jonna och jag till Coop för att köpa ingredienserna till att mata Herman med... Men innan det var bakdags gick vi till Kungsmässan där vi mötte upp Catarina. Jag och Catarina shoppade loss inne på Kappahl, Jonna roade Elsa tills vi gick till provrummen då upptäkte hon TV:n med barnfilm... När vi var klara där var det dags att byta på Elsa, så vi begav oss till toaletterna vid leklandet. Varpå Jonna vill gå in där.Då säger jag: Men vill du verkligen gå in där ensam?? Jonnas svar blir: Men det finns ju massa andra barn där OCH jag har ju min låtsas kompis med mig!!
Det kunde ju ingen argumentera mot, så Catarina och jag fick fika ensamma (Elsa fick vi i och för sig ta med oss). Stackars oss!!
När vi kom hem sprang vi på några nya grannar i sandlådan, Neo (tre år i oktober) och hans mormor. Jonna gick ut för att leka med Neo, men när hon kom till sandlådan skulle de gå in för att äta tårta, Neos pappa firade nämligen sin trettioårsdag idag. Då kom Jonna springande tillbaks och frågade: Får jag gå på Neos pappas födelsedagskallas?? Som tur var kom Catarina precis bakom henne och bekräftade att hon hade blivit inbjuden till kallaset och tillsagd att gå och fråga sin mamma... Efter ca en timme gick jag ditt och hämtade Jonna för då var det dags att mata Herman.
//Mamma

fredag 24 juli 2009

Besök av Catarina

Idag vid tretiden kom Catarina, gammal jobbarkompis från myOffice, på besök. Hon hade chokladfyllda chokladmuffins från Majgården med sig och de var de godaste muffins jag någonsin ätit. Ja, kanske till och med den godaste kakan jag nånsin ätit... Hon hade även nötkakor med sig, som var mycket goda, men de var ju inte i samma klass...Vid halv sex beställde vi mat från Pizzakungen. Jonna tog pommes med mild sås (och mammascans köttbullar) Catarina en kyklingsallad och jag en kebabtallrik. Pehr var redig och hoppade över... Efter maten tog vi en promenad, Jonna cyklade, längs med ån innan Catarina åkte hem.
//Mamma

Nattskräck

Igårkväll var det dags igen... Jonna började gråta så att hon väckte Elsa. Pehr tog hand om Elsa och jag försökte få nån kontakt med Jonna. Hon ropar på mamma och jag säger: Mamma är här! Hon kramar om mig och sen stöter hon bort mig och börjar ropa på mamma igen och så håller det på... Idag på morgonen frågade jag vad det var hon drömde för hemskt? Då sa hon att hon drömde att jag blev jagad av hajar som bet mig och att jag druknade. Inget vidare...
//Mamma

torsdag 23 juli 2009

Kungsmässan

Idag mötte vi upp Ida, Klara och Karin på Kungsmässan strax innan tio. Jonna och Ida var först in på leklandet. Tur var väl det, eftersom Ida (som tjatat hela morgonen på Karin att hon ville till leklandet) tyckte det blev för mycket barn där redan efter 40 min. På de minutrarna han jag och Karin med Lindex och Karin lyckades "glömma" sitt bankomatkort i bankomaten... Vid halv tolv var vi hemma igen.

onsdag 22 juli 2009

Iskallt strandbesök

När solen lös och himlen var blå i morse ringe jag moster Karin och vi bokade in stranden... Men när vi kom iväg vid halv tio hade molnen redan börjat dra ihop sig, men då var ju barnen redan informerade och därmed ingen återvändo, så vi åkte ner till Vitasand i Åsa. När vi kom ditt var det mulet och blåste kallt. Trots detta slänge barnen av sig kläderna... för att gömma sig under handukarna. De frös! Jonna och jag doppade iallafall fötterna. När vi kände några droppar från ovan slänge vi oss i bilarna och åkte hem till kusinerna där vi lekte resten av dagen och kom inte hem förrän halv fem.
//Mamma

måndag 20 juli 2009

Lekplatsen med kusinerna

Idag vaknade Elsa vid sextiden och Jonna strax innan sju... Elsa sov sen ca 20 min vid halv tio tiden (blev väckt av att sovrumsdörren blåste igen...) sen somnade hon inte förrän kl 15,00 då hon sov en timme. Ingen ordning på den damens sovtider...

Strax efter tolv kom Ida, Klara och Karin på besök, när töserna hade lekt en stund inne begav vi oss till en "ny" lekplats tvärs över vägen längs med ån, inte så långt bort alltså, men där fanns det utkikstorn, gungor och rushkana...

söndag 19 juli 2009

Fam Andreasson

Idag, söndag var vi alla något trötta detta till trots vakande båda töserna innan sju... Efter frukost badade töserna och sen somande Elsa ovaggad och Jonna och mamma såg på Tigers film i Jonnas säng.Vid tvåtiden dök fam Andreasson upp, med Ida i släptåg, för att inspektera vår lägenhet... Vi gick husesyn, åt hembakta bullar (bakade av Jonna och mormor) och umgicks innan de vid fyratiden begav sig hem till Brokind. Ida blev dock kvar tills kl 18,45 då Karin hämtade henne.
//Mamma

Karin JL 36 år / Lasse 60 år & Sanna 16 år






På fredag förmiddag kom Karin förbi och lämnade av Ida så att kusinerna kunde leka medan hon åkte till tippen mm.

Kl 15,00 skulle vi vara ute i Onsala hos Karin JL:s föräldrar Olle och Evo för att fira Karins 36-årsdag. Kl 15,30 var vi där, inte så illa... Karin bjöd på helstekt kotlettrad med färskpotatis, en fantastisk sås och trevligt sällskap, Olle & Evo, dotter Beatrice med kompis Jasmine & son Niclas, syster Helena & Eino, moster Marianne & Kjell och Karins pojkvän Ralph. Helt plötsligt var kl 19,00 och innan vi var hemma var kl 20,00.

Elsa åt på fredagen lunch kl 12,00. På vägen ut till Onsala somnade hon i bilen och väl där fortsatte hon sen att sova i vagnen. När hon hade vaknat till liv och hälsat på alla ca kl 16,30 åt hon igen. Efter det var hon vaken ända tills bilresan hem då hon somnade och sov ända tills jag väckte henne kl 01,30 och ammade henne...

Så på lördagen var det dags igen... denna gången skulle vi vara på Fågelsången i Skällinge kl 16,00 och fira Lasses 60-årsdag och Sannas 16-årsdag. Kl 15,45 var i där, bra jobbat eller hur!?! Hela släkten var samlad och Fiona bjöd på fantastisk mat som vanligt.
//Mamma

onsdag 15 juli 2009

6-månanderskoll

Igår morse kl 08,50 åkte pappa ut till Peter G för att tälta på nån liten ö och var för sig själva, medan mamma, Jonna och Elsa gav sig iväg på Elsas sexmånaderskoll. Vikt 7790, längd 67, huvudomfång 43. För övrigt var allt bra, öronen hade läkt efter öroninflammationen, men trumhinnan var inte klar, förkylningsöron som dom kallar det. Ja, Elsa är förkyld igen... Jag tror man kan räkna hennes antal friska dagar på en hand sen hon fick influensan vi 3 veckors ålder. Och läkaren sa att det är bara att härda ut, det växer troligtvis bort.

Efter BVC-besöket mötte vi upp morfar för en liten promenad som avslutades med lunch på Storgatan 1. När vi hade ätit klart åkte morfar hem för att sova och vi gick till "den nya" lekplatsen vid Söderstaden. Efter en stund dök Mikael och Linnea upp och töserna fick rusat av sig. Halv tre var vi hemma igen.Morfar kom som tur var förbi (med bakelser) och hjälpte till med nattningen, lite svårt när man är själv. Mormor kom lite senare och fikade innan de gick hem kl 20,00. Sen strulade Elsa och somnade inte ordentligt förrän kl 22,00, för att sen vakna kl 00,50 och strula till kl 03,30 och sen gick hon upp kl 06,40 efter att ha sovit oroligt i en timme. Inte mycket sömn alltså.
//Mamma

måndag 13 juli 2009

Lunch i Fjärås/på Storgatan 1

Igår åkte Jonna, Elsa och mamma till Fjärås för att hälsa på fam Norén. De bjöd på pankakor med sylt, som vi efter många om och men fick i oss (Jonna ville sitta på Idas stol osv). Kusinerna lekte förhållandevis bra i några timmar, sen åkte vi hem för att äta middag med pappa.

Idag på förmiddagen kom Karin, Ida och Klara förbi en kortis, därefter åkte hela familjen till Storgatan 1 för att äta lunch med morfar.
//Mamma

lördag 11 juli 2009

Besök av Farfar och Elisabet

På torsdagen så där vi sextiden dök de upp... Farfar och Elisabet alltså! Jonna var högt och lågt för att få all uppmärksamhet. Speciellt när Elsa var i närheten.
På fredagen tog vi det ganska lugnt, mamma vart tvungen att jobba lite... Farfar fick mata Elsa.Efter lunch åkte vi till Lambertsson och visade upp pappas jobb och därifrån vidare till Kållered för att shoppa. Mamma och pappa fick dynor till utemöblerna och Jonna fick ett armbandsur med katter på samt lite annat smått och gått.

Därefter bar det av hemmåt för lite lek i trädgården. Något senare var det dax att avnjuta pappas berömda grillade "köttbollar". Mycket uppskattade (som vanligt)! Och när vi hade ätit såg Elisabet till så att Elsa fick sin första flaska välling!
Sen avlöpte kvällen ganska lungt med tanke på att Hälsingeborna skulle åka hem på lördagsmorgonen.Farfar och Elisabet gick upp ganska tidigt och packade ihop sig och sen till frukost kom vi andra upp. Jonna fick ett frispel för att mamma hällde upp hennes tigeryoughurt, det skulle hon ju göra själv... men sen efter mycket gråt och skrik visade det sig att det hela handlade om att hon inte ville att farfar och Elisabet skull åka hem... När de hade gett sig av, något efter nio, mutade vi Jonna med glass. Då såg Elsa så längtansfullt på mammas glass att mamma inte kunde motstå...Sen efter det har vi inte gjort många knop. Jonna gick ut nån gång under eftermiddagen och lekte med granntösen Ella och kom inte in (förutom för att äta) förrän kl 19:00. Efter det var Jonna inte svår nattad.
//Mamma

torsdag 9 juli 2009

Hjortronsylt/Farfar


Igår morse åt jag lyxfrukost, fil med "hemgjord" hjortronsylt. Farmor skickade för ett tag sen ett paket till Jonna, vilket innehöll diverse små pryttlar, kläder till Elsa och Jonna och en stor burk hjortronsylt till mamma!! TACK, farmor!


Efter lunch igår åkte hela familjen till Elsas gudmor, Karin JL, för att lämn tillbaks diverse prylar samt låna en luftmadrass som farfar skall sova på när han och Elisabet kommer idag.

tisdag 7 juli 2009

Morfar/Idas barnkallas


Igår tog vi det ganska lugnt. Pehr körde morfar till vårdcentralen för att ta bort stygnen kl 11.30. Därefter hämtade de mat på Storgatan som vi åt hemma hos oss. Morfar sov middag i Jonnas säng sen bar det av till sjukan igen för att kolla upp varför hans öga svullnat upp igen och ett obehagligt skvalpande i vänsterörat...
Det lät inte som om det var någon större fara med honom, de kanske skulle behöva göra hål på trumhinnan och släppa ut vätskan om det inte blev bättre inom några dagar...

Elsa är nu helt feberfri men ack så gnällig. Hon kanske har ont i magen, men vad vet jag, hon säger ju inget...

Idag bar det av till Kungsmässan för att köpa Idas "barnkallaspresent". Det blev en prickig prinsessklänning och när vi ändå var på Lindex blev det en bikini till Jonna också.

Jonna och Pappa satte sig redan vid halv ett på moppen (barnkallaset börjar kl 14.00) för att morbror Pehr skulle kunna ge Ida en födelsedagstur på moppen, vilket blev hellyckat. Ida sken som en sol.

//Mamma

söndag 5 juli 2009

Idas 3årskalas med släkten

Efter en hel dags väntande på släkten så dyker den äntligen upp.
Ida möter upp alla som anländer med ett stort leende och öppna armar!
(hur ska man annars kunna ta emot alla fina presenter?)

Ida öppnar sina presenter
Ja må hon leva :)
Klara äter med hela kroppen :)
Klara och Håkan har skoj :)
Elsa och Mormor sitter och myser

//Pappa
Inatt när jag ammade Elsa hostade hon så att hon spydde. Oj, vad mycket mjölk man har i brösten!! Ändå verkade det som om hon inte hade spytt upp allt, för hon snuttade bara lite efteråt och sen sov hon till kl 8.00.

Jonna sa:
Mamma när jag blir lika gammal som morfar skall jag också få barn.
Nej gumman så länge kan du inte vänta då är du för gammal för att få barn.
Varför det?? Får man sån där blodhjärna av någon då??
Menar du hjärnblödning??
Ja!

Ibland undrar man hur tankarna går i deras små hjärnor!!

lördag 4 juli 2009

Titta, jag sitter...


När jag hade vaknat och bajsat lite, tog mamma tempen på mig, 38,1, sen satte mamma mig i sängen. Då bestämde jag mig för att nu skall jag sitta alldeles SJÄLV!

40,5



Inatt hade Elsa 40,5 i temp och vi hade svårt att hålla nere febern även med panodil, så Pehr la Elsa i vagnen vi 12-tiden och gick ut och gick med henne till kl 03.00, då hade febern gått ner till 38,7, tack och lov! Sen, efter att ha ammat, sov Elsa i sin egen säng till kl 9.00. Febern var då 39,1 och efter "frukost" hade den gått upp till 39,4, så då fick hon en "supp" och sover nu gått i vagnen...

fredag 3 juli 2009

Elsa sjuk igen...


Idag fick Elsa sin tredje penicillinskur utskriven... Denna gången var det för öron- och ögoninflammation. Natten till idag har hon haft 40,3 i temp och sovit mycket oroligt. Vilket betyder att mamma knappt sovit alls...

Morfar




Nu är morfar hemma igen efter sitt "lilla" ingrepp i huvudet! Här ser ni bildbevis på hans snabba "tillfrisknande".